top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Rugged Robot: En interaktiv leseopplevelse med QR-koder og skannemaskin.

Oppdatert: 22. okt. 2023


Nå har jeg laget nye oppgaver til Rugged Robot og banen "Over the Rainbow". Oppgavene og banen har fått dette navnet fordi roboten kjører over regnbuens farger

Bokjakten

I den nye oppgaven skal barna ut på den store bokjakten. På baksiden av hver oppgave er det en QR-kode til en digital bok i appen Polylino.

Polylino

Appen inneholder over 1000 bøker som barna kan velge mellom. Sammen med barna har vi funnet noen bøker vi vil bruke i bokjakten vår. Jeg har skrevet ut QR-koder av bøkene barna ønsket, og disse kan festes med borrelås bak på oppgavekortet. På denne måten kan vi enkelt bytte ut bøkene i bokjakten.

Hvor skal du programmere Rugged Robot?

Det første barna må gjøre er å velge hvilket oppgavekort de ønsker å programmere Rugged Robot til å kjøre mot. Her må barna telle antall ruter og samtidig bestemme om roboten skal svinge til høyre eller venstre.

Øve på farger

Når barnet har trykket inn riktig program for å komme frem til oppgaven, er det bare å trykke på "GO" og håpe at Rugged Robot treffer oppgavekortet i bokjakten. Mens Rugged Robot kjører mot målet, kan vi øve på de ulike fargene i regnbuen.

Barna hjelper hverandre

Når noen av barna gjør feil i programmeringen for å nå oppgaven, er de raske med å hjelpe hverandre.

Barna blir fornøyde, når Rugged Robot stopper ved oppgavekortet.

Deretter tar de med seg kortet bort til skanneren vår.

Hvilken bok kommer nå?

Når QR-koden er skannet med iPad, tar det ikke lang tid før boka dukker opp på Prowiser-skjermen. Barna er kjempe spente på hvilken bok som kommer nå.

Stor koser oss

Når boken vises på skjermen, er det tid for lesing. Barna forbereder seg, og vi blir fanget av historiene. Vi har utforsket mange forskjellige bøker, her er noen eksempler.


  • Albert Åberg

  • Dinosaurer

  • Karsten og Petra

  • Haaland


Tiden flyr når vi engasjerer oss i dette, og vi kan lese gjennom 5-6 bøker på kort tid.

Det er flott at denne bokjakten med Rugged Robot er så populær blant barna, og at vi kan lese bøkene på en storskjerm. Da kan alle se bildene.

Blar i boka

Den som har programmert og skannet boken, får æren av å holde iPad-en og bla i boken. Dette er veldig populært.

Køsystem

Jeg har også laget kort med nummer for å organisere systemet i 'Over the Rainbow'. Dette fungerer veldig bra i min førskolegruppe og under utendørs lek. Det gjør at jeg slipper å tenke på hvem som er neste, og barna slipper å lure på hvem som er neste i køen.


"Kanskje barnet med kølapp nummer 4 ikke er så glad i å bli lest for, men liker roboten. Mens dette barnet venter på sin tur, har vi lest noen bøker"

Imponert

Jeg er virkelig imponert over hvordan Polylino-appen engasjerer barna, og jeg nyter virkelig tiden min når jeg hjelper dem med å bruke den på IKT-rommet i barnehagen.

I Andungen Barnehage har foreldrene tilgang til appen. Det er flott å kunne sende en QR-kode til foreldrene og vise hvilke bøker vi leste i dag. Da kan de kanskje lese en bok for barna sine når det er leggetid.

 

Ta kontakt for inspirasjonkurs. 15 % rabatt i hele oktober.


133 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page