top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna malte med Kjell Nupens farger - Pensel og med Sphero Bolt.

Vi har nylig startet med å bli kjent med den lokale og kjente kunstneren Kjell Nupen. Han var kjent for sine malerier og grafiske verk, spesielt for sin bruk av sterke farger og abstrakte former. Hos oss har han akkurat flyttet inn i Hverdagsbyen, så vi lærer mye om han, gjennom lek.

I barnegruppen hadde vi planlagt maling på torsdag. Barna fikk i oppgave å male med Kjell Nupens karakteristiske farger, men de skulle også eksperimentere med to forskjellige maleteknikker denne dagen.


  • Pennsel

  • Sphero Bolt


Barna startet med å male med pensler, en aktivitet de er vant til. Deretter ble de tildelt Kjell Nupens karakteristiske farger og begynte å skape sine egne malerier.


  • Mørkeblå

  • Litt hvit

  • Litt svartSphero Bolt

Jeg har blitt forklart av mine kollegaer at Kjell Nupen brukte mange ulike maleteknikker.

Hos oss fikk barne testet ut Sphero Bolt til å lage et felles Nupen bilde. Neppe en teknikk Kjell Nupen brukte, men om han hadde levd, ville han kanskje testet det ut?

På arket i rammen la jeg ut Kjell Nupens farger, så var det bare for ungene å styre kula med iPaden.

"Jeg blir alltid overrasket over resultatet, når vi maler med kula".

Mens to og to barn kjørte rundt med kula, brukte vi innbyggere fra Hverdagsbyen i lek rundt aktiviteten. Selveste Kjell Nupen inspiserte aktiviteten og var strålende fornøyd.

Da alle barna hadde hatt sin tur med kula, var det tid for å henge opp maleriet i garderoben. Det skal få henge der sammen med de andre maleriene barna har laget med pensel, slik at foreldrene kan beundre de fantastiske kunstverkene. Kanskje bor det en fremtidig Kjell Nupen blant barna?

Når maleriene har hengt her noen dager, flyttes det inn til Hverdagsbyen. Neste gang skal dere se på noen fantastiske Nupen vaser, som barna har laget til denne byen. Alt dette er egentlig litt pga Bee-Bot.

 

Bruk to timer av et personalmøte og få masse inspirasjon med Bee-Bot. Ta kontakt her


31 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page