top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Det er snart klart for julekalender i barnehagen - Her har jeg samlet alle Jon Blund filmene.

Oppdatert: 18. nov. 2023

Jeg ser frem til å introdusere julekalenderen i barnehagen. For å bygge opp forventningene til alt som skal skje, har jeg satt opp en plakat som antyder at Julebyen snart inntar Toppanda.

Det går ikke en dag uten at noen av barna er inne på IKT-rommet og leker litt med favorittroboten Bee-Bot. Derfor er det naturlig at byen bygges for denne roboten. Men i byen vil det være tre QR-koder hver eneste dag, følgende QR-koder:


Barna skal undre seg over hva de ser gjennom det digitale mikroskopet. Bildene er omgjort til QR-koder og må skannes med vår skannemaskin for at barna skal kunne se dem.

Den viktigste QR-koden for meg denne julen er den gode gamle klassikeren - Jon Blund. Han er den folkekjære animasjon figuren i Jul i Skomakergata på NRK. ( For oss som er litt gamle🙃)


Han tar for seg FNs barnekonvensjon i hver episode, noe som er svært viktig, spesielt i disse tider med urettferdigheter. Etter at rettighetene er blitt lest opp i filmen, bruker vi litt tid på å snakke hver enkelt rettighet.


På denne siden har jeg samlet alle 24 episodene, om du ønsker å QR-kodene, må du sende mail til post@iktoglek.com Merk: QR-koder.

Den siste QR-koden kan være en julebok fra Polylino, skuespill eller noe som skjer denne dagen.


Bildet under, er fra første året med denne julekalenderen. Men det viser litt hvordan den fungerer.Ønsker alle en rolig og trivelig adventsamling. Husk å pust og fin roen sammen med barna.

 

Her er sangen til selveste Jon Blund:


Hvem er denne karen med sekk og lue på?

Han ligner litt på nissen i grunn'.

Det er ikke han, det er Jon Blund.

Han besøker store og små.

Ja, Jon Blund har med seg hver kveld til alle små,

no' spennende, no'morsomt, no' rart.

"Kveldens rettighet" begynner snart.

La oss starte: Klar, ferdig, gå!Jeg blir alltid søvnig så snart Jon Blund har dratt.

Sånn har det alltid vært med Jon Blund.

Jeg vil sove om en liten stund.

Tusen takk for nå, ha god natt!88 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page