top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Eventyr lek: Bonden som trengte stein.En artig lek der det handler om bonden som trengte stein til å lage et nytt hus. Bonden spilles av en voksen i begynnelsen og trollene av barna.

Bonden er ute i skogen for å leite etter stein. Men finner ingen steiner. Dette liker kona dårlig. Ho trenger et nytt hus.

Det blir natta og trollene kommer ut fra hula si. Hula er under bordet.

Mens trollene er ute å jobber i skogen spilles det melodien Dovregubbens Hall. Før melodien er ferdig må trollene være inne i hulen sin.

Når det er blitt dag spilles; Morgenstemning. Da kommer bonden og kikker etter stein(er). Han blir veldig glad da han oppdager steinen(e)

Trollene som IKKE rakk inn før sola kom frem er altså blitt til stein.

Dette pågår 3-4 ganger. Etthvert begynner bonden å få en flott mur.

DA skjer det: En troll fe kommer på natta og strør støv over all steinene. Dermed våkner alle trollene og kan komme seg hjem i troll hula.

Det hele avsluttes med at bonden blir forferdelig skuffa, men at kona trøster han med at de ikke trenger noe nytt hus. Snipp ,snapp snute.....

Dette er en veldig gøy lek, der den voksne må gi mye av seg selv. Vil komme med bilder fra leken når jeg har fått lov av foreldrene til å bruke bildene fra min lek.

Ta kontak om du lurer på noen rundt leken.

ikt.smartlek@gmail.com

208 visninger0 kommentarer

Σχόλια


bottom of page