top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Kanskje en kommende Magnus Carlsen - Tacto Chess

Oppdatert: 14. jan. 2023

I starten av desember fikk jeg tilsendt 4 spill fra Playshifu. Et av de jeg hadde minst troen på var Tacto Chess.

Men så feil kan man ta, aldri før har et spill vært så attraktivt i min barnehage. Altså når jeg kommer inn på barnehagen og en 5 åring med lyst hår som står med store blå øyne og ser på meg. Ja, det var ikke vanskelig å skjønne hva han ville.


"Er det sjakk du vil spille"?, spurte jeg. "Mmmmmmm, det vil jeg svært gjerne" . Sa gutten og la på sprang inn på IKT rommet. Der satt kompisene og ventet. Akkurat som dagen før...

Tacto Chess er på norsk. Man kan lage seg en profil for barnehage og opp til avansert. Så dette har vi gjort. Jeg personlig har nesten aldri spilt sjakk, så vi trykket oss inn på opplæring. Her er det flotte beskrivelser på de ulike brikkene. Når brikken er forklart, er det tid for øving.


Det er så nydelig lagt opp at du som voksen blir skikkelig engasjert, selv om du ikke kan noe. Du lærer underveis, av barna og av de gode forklaringene i spillet. Som under. Der sier en stemme et tall og en bokstav, dette finner barna ut av og trykker ned brikken i det riktige feltet. Flott måte å trene på.,

Vi har stort sett spilt med 2 barn på hvert lag. Der de flytter annenhver gang på sitt lag. Jeg er så imponert over hvor fort de skjønt reglene. Så er det gøy å se det fantastiske samarbeide.

Spillet er lagt opp slik at når du har bestemt deg for hvilken brikke du vil bruke, trykker du med brikken din på iPad. Da vil det komme opp alternativer på hvor du kan gå.


Når en brikke blir tatt, kommer det en liten animasjons film, som viser brikkene i kamp. Svært populært.


I dette spillet er det mye barna får skikkelig trent på:


  • Vente på tur

  • Samarbeid

  • Tall

  • Bokstaver

  • Konsentrasjon

  • Mestring

  • Og mye mye mer.


Med bugsene mener jeg at i enkelte tilfeller, skal det gå ann å ta en brikke. Men det nekter spillet oss å gjøre. MEN, det kan være meg som ikke helt har skjønt spillet. Har sent en mail med spørsmål om dette.Kanskje en dag dukker det opp en ny Magnus Karlsen, som gikk i Andungen Barnehage. Tror jeg må skrive en liten kontrakt med barna før de forsvinner på skolen som sjakk genier🫶😀. Heia, heia sjakk!


 

Ta kontakt for inspirasjonskurs:


66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page