top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Tacto Coding - Play Shifu

Oppdatert: 14. des. 2022

Play Shifu har mye spennende å by på. Tidligere denne uken testet barna og jeg Tacto doctor.

Det er nok en favoritt, av alle Play Shifu spillene jeg har testet ut.


Men spillet Tacto Coding er et gøy spill, der barna bruker fysiske gjenstander på iPad. Det er fire ulike verdener i dette spillet. Barna og jeg har testet to. Engelsk tale.

Det hele starter med at en mann kommer syklende med en tilhenger. Han stopper hos noen dyr. Der må barna velge hviket dyr som skal sitte i tilhengeren.

På denne turen er det tre ulike oppgaver som skal løses. Anden, som er med på turen ønsker å lage seg en liten fruktsalat. Mannen med tillhengeren stopper ved en café. Her må ulike frukter føres inn i cafeen ved hjelp av den røde gummi mannen. Nede i venstre hjørnet ser de hva som skal føres inn.

Når alt er kommet inn i cafeen, er det klart for å servere fruktsalat. Og derned er første oppgave løst.

Anden må lage en styrkedrikk til mannen og derned må de på apoteket for å lage en drikke. Her må barna bruke den røde gummimannen med å streke opp i den rekkefølgen som står nede til høyre.

Når barna har fått til dette, får mannen sin styrkedrikke.

Det er jo ikke bare anden som skal på tur. Under kan man se at oppgaven er å mate grisen. Her må barna bruke en gul figur, som de plaserer på iPad. Denne vrir de, til de ser samme motiv, som er over grisen.

Når grisen har fått mat, går turen videre til treningstudio. Nede på høyre side av bildet, kommer det ulike gjenstander, her skal barna ved hjelp av den gule gjenstanden styre 3 stk treningsbenker ned til grisen.

Det er mange dyr som skal på ulike oppdrag. Så denne delen av spillet var gøy å spille, der barna hjalp hverandre med å løse oppgavene. Perfekt for 1-3 barn av gangen.

Del 2 av spillet vi har lekt oss med var litt vanskelig til å begynne med. Men når vi skjønte det, ja da var det utrolig gøy. Det ga rett og slett en mestringsfølelse for stor og liten.

Ja, og det var faktisk en førskolegutt og en annen voksen som måtte hjelpe oss.

Her skal man ut på skattejakt, men man må greie å løse ulike oppgaver ved bruk av følgene:


  • Den rødemannen brukes til å markere det som må løses.

  • Den gule brukes til å gi beskjed om man skal dytte, klatre , hoppe osv..

  • Den blå roboten brukes til å programmere antall hopp, klatre osv


For å komme opp til døra, må barna først undersøke hvilke hindringer som ligger i veien. Her er soppen et problem. Barna må dra soppen opp i høyre hjørnet. Der det står drag objekt here.

Da var det den gule figuren sin tur. Her skal vi gi en kommando på at personen skal hoppe over soppen. Da setter man den gule figuren ned på iPad og vrir den til jump.

Til slutt er det den blå roboten sin tur, Her må barna gi en kommando på antall. ( dytt, hopp, hvile osv)

Når barna var ferdig med de ulike kommandoene, var det å trykke på hukket, nede til høyre. Da kan man se om vi har programmert mannen opp til døra og klar for å komme til neste level. Vi nærmer oss skatten...


Et kjempe spennende spill, der barna må samarbeide og vri hjernen sin for å hjelpe den lille mannen på vei til skatten.

Spillet har noe bugs og er en beta versjon. Snart vil spillet bli fult lansert. Neste spill fra Play Shifu som barna og jeg skal er Tacto Laser


34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page