top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Min topp 10 liste for 2018 - digitale verktøy

Oppdatert: 30. des. 2018

Her er kanskje noen tips til innkjøpsavdelingen. Jeg har satt opp en liten rangering over hva som fenger mest hos barna jeg jobber med.


Håper du liker oversikten. Listen viser en oversikt som fenger barna jeg jobber med. Har du andre gode tips? Tips meg gjerne på post@iktoglek.com


 

Godt digitalt nyttår til dere alle. I løpet av 2019 vil det være sendinger fra mitt lille studio på YouTube. Følg meg gjerne der😊


 

Har du gode tips til hva jeg bør prøve ut av digitale verktøy? Tips meg på post@iktoglek.com
 

10.Coding Jam


Da starter jeg med Coding Jam. Dette programmet er veldig spennende. Har ikke fått satt meg ned å jobbe så mye med det. Men det er et bra supplement om dere har musikk som tema i barnehagen. Her kan barna programmere sin egen musikk. Det er en veldig fin stigning i programmet. Så her lærer barna underveis. Passer for førskolebarn og oppover. Jeg skal bruke det mer i 2019. Se film her


 


9. Sphero BoltDette er spennende. Sphero Bolt ble kjøpt inn rett før jul. Den er da ikke blitt testet ut så mye på barna.

  • Vi har malt med den. Kjøpte en plast beskyttelse til kula og dypa den i maling. Barna programmerte den til å kjøre på et ark, som lå oppi ei stor kasse.

  • Vi har spilt bowling med kula.


Har testet den ut litt hjemme og ser at dette bli gøy. Her kan du programmere kula til å gå akkurat dit du ønsker. Se en film her.


Dette skriver daisy.no : Sphero Bolt er en appstyrt, programmerbar robotball som åpner for uendelige muligheter for å være kreativ og ha det gøy mens man lærer.

 

8. Coding Awbie


Her skal du programmere Coding Awbie til å jakte på jordbær. Du bestemmer hvor han skal gå, ved å legge sammen brikker med ulike oppgaver. iPad står i en base med en rød reflektor, som ser brikkene til veien til Awbie.


Et spennede og artig spill som absolutt kan anbefales. Jeg har brukt det på barn fra 4 år og oppover. Se film her.


Barna sammarbeider mye når de spiller Conding Awbie.


Les når vi lekt med Coding Awbie
Min første test av Coding Awbie 

7. Monster - OsmoHjelp bamsen til å lage levede tegninger.

Denne bamsen tryller tegningene dine inn i han sin verden. Bamsen snakker engelsk, men viser tegneoppgaven oppi høyre hjørne.

Ved hjelp av basen og en reflektor blir iPaden interaktiv. Den spesielle whiteboardtavla legges foran iPaden og den "leser" da det som skjer på tavlen.


 

6. Osmo Brilljant Kit


I denne esken får du mye gøy å leke med:


Daisy.no skriver følgende:


Numbers: Løs oppgavene med brikker med tall eller brikker med prikker med antall på. Brikkene legges foran skjermen og leses av reflektoren. Se video.


Masterpiece gjør din iPad til et utrolig tegneverktøy! Se videoen for å forstå hvor fantastisk det er! Her er også en som viser en morsom måte å bruke den på: video.


Tangram: Legg puslebrikkene (som har forskjellige farger og former) slik at de stemmer med figuren du ser på skjermen. Etterhvert blir bildene ganske så vanskelige! Se video.


Newton: her må du være kreativ og finne gode løsninger for å få de fallende ballene på skjermen i mål. Se video.Dette er en pakke som jeg har brukt mye med barna. Har dere tema om f.eks matematikk, ja så er dette et godt supplement til temaet deres.


Har du lest dette? 

5. Marbotic

Bli kjent med bokstaver og tall.


Dette er gøy læring av bokstaver og tall. Barna får lette og vanskjelige oppgaver. Men ved å ha med deg en liten gruppe, så kan jeg garantere deg at matematikk eller bokstavlek blir gøy. Skal bruke Marbotic mye i 2019.Dette skriver n00b.no om 26 Smart Letters:


Marbotics smarte bokstaver er den ultimate læringsopplevelsen for barn i alderen 3 til 8 år. Trebokstavene samhandler med nettbrett og 3 pedagogiske apper for å hjelpe barna med å utvikle sine lese- og skriveferdigheter. Bare sett trebokstaven på nettbrettets skjerm, og opplev magien selv!

Marbotics Smart Letters-appene lar barnet lære å lese, gjenkjenne former og lyder av bokstaver, leke med fotonikk, utvikle sitt ordforråd og til og med skrive sine første ord i et morsomt og motiverende miljø. Barna lærer gjennom morsom, engasjerende og interaktiv lek.


 

4. Dash og Dot

Sava, dette er gøy. Også denne ble kjøpt inn rett før jul og har dermed ikke fått testet den ut så mye. Men barna elsker Dash. Vi har programert den på svært enkle måter, men det er nok til at denne kommer til å bli en vinner hos oss i 2019. Dash har en venn som heter Dot. Denne har vi ikke prøvd så mye ut enda. Det er mulig å kjøpe kun Dash, det er litt billigere. Se filmen under.


Daisy.no skriver følgende om Dash: Lær programmering på en morsom og forståelig måte gjennom lek og moro med disse robotene. Dash er den store, mobile roboten som kan lage lyder, lytte, dreie og kjøre i alle retninger. Dot har mange innebygde sensorer, mikrofon og høyttaler og kan kommunisere med Dash. 

3. Puppet Pals HD


Med Puppet Pals kan du fortelle historier gjennom animerte karakterer i ditt eget teater. Du kan blant annet filmatisere kjente eventyr og sosiale historier. Forskjellige karakterer gir muligheter til å øve på stemmeleie, tempo, tonefall og volum. Kan virkelig anbefale denne appen. 

2. Book Creator


Denne appen er bare helt fantastisk. En app som du bør lære bort til barna. Denne appen finner du kun på iPad.

Her kan du gjøre følgende:


  • Bilder

  • Tekst

  • Video

  • Tale

  • Musikk

  • Hyperlenker

 

1. Bee-Bot og Blue-Bot

Disse programmerings dyrene er verdt hver krone. Passer for alle. Enten om barna vil trykke litt "her og der" eller om barna ønsker å programmere. All programmeringe til Bee-Bot skjer ved å trykke på pilene. Blue-Bot kan programmeres via iPad. Max 42 kombinasjoner.

Programmeringen skjer på matter med ruter eller egenproduserte løyper. Anbefales!!

Hver rute er 15x15 cm. Når du tykker 1 gang på rett frem eller tilbake, kjører de 1 rute.


Programmer deg frem til bokstaver, lag eventyr, lag din egen Bee-Bot bane. Det er bare fantasien som sier stopp! Årets klare vinner hos meg. Men like bak lurer Dash:)

Bee-Bot og Blue-Bot kjører 15 cm når du trykker på pilene frem eller tilbake.
Hver rute er 15x15 cm

Lag dine egne programmerings løyper. Det er kjempe gøy og spennende.
Lyst å prøve ut før du kjøper? Ta med barnehagen din på workshop. Så finner dere det perfekte verktøyet for deres barnhage.

Meld deg på innen 10 januar og få et skalldyrsett til en verdi av 499kr.

 

Om du fremdeles leser, så har jeg blogget litt om manuellprogrammering. Les her eller se filmen her


Riktig godt nyttår til deg! Håper du får et fantastisk nyttår.

399 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page