• Kjell Gunnar Ytre-Eide

Min topp 10 liste for 2018 - digitale verktøy

Oppdatert: 30. des. 2018

Her er kanskje noen tips til innkjøpsavdelingen. Jeg har satt opp en liten rangering over hva som fenger mest hos barna jeg jobber med.


Håper du liker oversikten. Listen viser en oversikt som fenger barna jeg jobber med. Har du andre gode tips? Tips meg gjerne på post@iktoglek.comGodt digitalt nyttår til dere alle. I løpet av 2019 vil det være sendinger fra mitt lille studio på YouTube. Følg meg gjerne der😊


Har du gode tips til hva jeg bør prøve ut av digitale verktøy? Tips meg på post@iktoglek.com

10.Coding Jam


Da starter jeg med Coding Jam. Dette programmet er veldig spennende. Har ikke fått satt meg ned å jobbe så mye med det. Men det er et bra supplement om dere har musikk som tema i barnehagen. Her kan barna programmere sin egen musikk. Det er en veldig fin stigning i programmet. Så her lærer barna underveis. Passer for førskolebarn og oppover. Jeg skal bruke det mer i 2019. Se film her
9. Sphero BoltDette er spennende. Sphero Bolt ble kjøpt inn rett før jul. Den er da ikke blitt testet ut så mye på barna.

  • Vi har malt med den. Kjøpte en plast beskyttelse til kula og dypa den i maling. Barna programmerte den til å kjøre på et ark, som lå oppi ei stor kasse.

  • Vi har spilt bowling med kula.


Har testet den ut litt hjemme og ser at dette bli gøy. Her kan du programmere kula til å gå akkurat dit du ønsker. Se en film her.


Dette skriver daisy.no : Sphero Bolt er en appstyrt, programmerbar robotball som åpner for uendelige muligheter for å være kreativ og ha det gøy mens man lærer.

8. Coding Awbie


Her skal du programmere Coding Awbie til å jakte på jordbær. Du bestemmer hvor han skal gå, ved å legge sammen brikker med ulike oppgaver. iPad står i en base med en rød reflektor, som ser brikkene til veien til Awbie.


Et spennede og artig spill som absolutt kan anbefales. Jeg har brukt det på barn fra 4 år og oppover. Se film her.


Barna sammarbeider mye når de spiller Conding Awbie.


Les når vi lekt med Coding Awbie
Min første test av Coding Awbie
7. Monster - OsmoHjelp bamsen til å lage levede tegninger.

Denne bamsen tryller tegningene dine inn i han sin verden. Bamsen snakker engelsk, men viser tegneoppgaven oppi høyre hjørne.

Ved hjelp av basen og en reflektor blir iPaden interaktiv. Den spesielle whiteboardtavla legges foran iPaden og den "leser" da det som skjer på tavlen.