top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

«Flere avdelinger har etter kursene jobbet videre med inspirasjonen» - Munkebekken idrettsbarnehage

Oppdatert: 22. mai 2023

Nå har jeg vært på besøk hos Munkebekken idrettsbarnehage to ganger. Denne saken er laget på grunnlag av det første besøket 10 februar. Da var det Book Creator og Puppet Pals.


Så hvorfor ville Oslo barnehagen bestille kurs av IKT og Lek?


- Det å gjøre barna kjent med digitale verktøy tidlig gjør barna mer rustet til det de vil møte på senere i livet. Det var noe av det som kom frem da IKT og Lek gjennomførte et inspirasjonskurs for Munkebekken idrettsbarnehage i Oslo.

 

Barnehage har over tid hatt digital praksis som et satsingsområde, og har jobbet litt med både green screen, Blue- Bot og digitalt mikroskop i naturen.

Barnehagen ville gjerne ha en inspirasjon for å komme litt videre i dette arbeidet, og hadde forventninger om at alle ansatte skulle bli motivert til å jobbe videre med digital praksis i hverdagen, samt å få inspirasjon til hvordan de kunne jobbe videre med dette, og ikke minst tenke nytt omkring bruk og anvendelse i arbeidet med og overfor barna.

Her lager personalet film i Puppet Pals.

IKT og Lek satte opp inspirasjonskurset slik at det ble vist eksempler fra en aktuell hverdag, for på denne måten å vise hvordan verktøyet fungerer.


Dette var noe de ansatte satte pris på, og gav uttrykk for at de var veldig godt fornøyde med både innholdet og gjennomføringen.


Ettersom staben fikk så mye igjen for kurset, ønsket de å få et nytt besøk fra IKT og Lek for å lære enda mer, og å ta nye steg. Da med Bee-Bot & co. Flotte tilbakemeldinger.

 

I rammeplanen for barnehagen står det at barnehagen skal legge til rette for bruk av digitale verktøy i arbeidet sammen med barna.

 

De ansatte gav uttrykk for at hverdagen blir mer og mer digital, både for barn og voksne. De viser til at mange skoler bruker ipad som skolebøker og skrivebøker.

 

- Det å gjøre barna kjent med digitale verktøy tidlig gjør barna mer rustet til det de vil møte på senere i livet, er derfor viktig, skriver barnehagen i sin evaluering av kurset som IKT og Lek gjennomførte.

 

- Stemningen var veldig bra. Flere avdelinger har etter kurset jobbet videre med dette, og fått det inn som en naturlig del av hverdagen. Vi må få i gang digital praksis gruppa. Vi har ikke kommet helt i gang med det arbeidet. Men det skal vi få til, fremkommer det videre i evalueringen etter kurset.


 

Det har vært meg en sann fornøyelse å besøke denne barnehagen. En utrolig hyggelig gjeng å bli kjent med. Tusen takk for meg. Håper dere når det målet dere har satt dere.


Mvh Kjellis

 

Ta kontakt for inspirasjonskurs. Ta kontakt her34 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page