top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Orboot « World of Dinos« - Shifu skal på oppdagelsestur

Oppdatert: 8. des. 2022

For en tid tilbake skrev jeg om Shifu som var på oppdagelse tur rundt i verden. Et veldig spennende og lærerikt AR spill. Les mer om Orboot Earth

Nå er turen komme til en annen versjon av Orboot. Shifu skal lære om dinosaurer.

Orboot « World of Dinos«

Dinosaurer er en av barnas store favoritter. Derfor så jeg veldig frem til å leke med Orboot « World of Dinos« Uten å ha noe anelse om hvordan dette AR spillet fungerte, startet barna og jeg en oppdagelse tur.

Globusen

I spillet følger det med en liten globus som inneholder mange bilder av dinosaurer. Ved bruk av appen på iPad og globusen, skal barna på mange ulike dinosaur eventyr.

Museum

Shifo er en gutt som skal på dinosaur museum. På litt klumsete måter greier han ødelegge utstillingene. Shifu blir alltid fortvilet og vil selvsagt ordne opp.

Tidsmaskinen. Heldigvis er han eier av en tidsmaskin. Med denne reiser han tilbake til dinosaur tiden for å ordne på det han ødela på museum. I denne oppgaven må han sette sammen utstillingen. Men hvordan? Først må tidsmaskinen starte.

iPad og globusen For å komme til riktig land må barna finne bilde av den ødelagte dinosauren på globusen. Når det er gjort, holder de iPad opp mot globusen. Og vips de er på vei til riktig land.


Oppgaver

Første problem som møter Shifu er at han må over en elv. Men hvordan? Her må barna løse problemet sammen. Og etterhvert så ser de noen steiner, som de legger ut i elva. Shifu et et steg nærmere..

Hvilken dinosaur kan fly? Det er neste oppgave. Om barna husker hvilken dino de skal finne er svaret enkelt. De trykker på den riktige og Shifu sitter på ryggen til den flygende dinosaur.

Jeg skal ikke gå i noe detalj på hvilken oppgaver de må løse før de kan reise tilbake til museumet. Siste oppgave blir å pusle sammen et skjelett og ta bilde av det.

Når Shifu kommer tilbake i nå tid, kikker han på bildet og kan sette sammen skjellete på museumet. Han har ordnet opp etter seg og ny oppgave venter🦖

Mange ulike oppgaver Det er mange ulike oppgaver barna kan prøve ut:


  • Reis tilbake i tiden, løs gåter, finn ting på skjermen og delta i spennende dinosaurus-eventyr


  • Lær hvordan dinosaurene levde og hvorfor de døde ut.

  • Hvor mye veier hver enkel dinosaur? Og da hvor mange elefanter må man ha for å bli like tung som dinosauren. Barna må trykke på alternativer.

  • Hvor høy er dinosauren barna fant på globusen ? Og da hvor mange voksne mennesker trenger man for å bli like høy som dinosauren.

Et veldig gøy spill som fenger veldig hos barna. Absolutt et spill til barn som liker dinosaurer.Comments


bottom of page