top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

QR-koder: Nissebingo og kokkelering av nissegrøt.

Oppdatert: 4. apr. 2021

Ja, du leste riktig. Barna lager grøt til nissen i nissebingo. Men hva skal de lage grøten av?

I uteleken plasserte jeg ut 10 ulike QR-nisser. Hver gruppe fikk utdelt en gammel iPhone. Alle qrkodene var « offline« og da var vi ikke avhengig av nettet.


Så da var det bare å hive seg rundt for å scanne nisser og krysse av på bingoarket.

Mye latter og begeistring når de ulike nissene dukket opp på telefonen. Som bildet under viser, er det mange gøyale nisser som dukker opp. Noen barn laget navn på nissene.

  • Tromme nissen

  • Muskel nisse

  • Data nissen

  • Sykehus nissen

  • Pipe nissen


Det var skikkelig teamwork.

  1. En var scanne sjef

  2. En annen var sjef for bingo arket

  3. Så var det en som var « krysse ut « sjef

  4. Tilslutt skulle de kokkelere sammen.

Latteren var god da jeg la inn noen QR-koder som det ikke var nisser på. «Kjellis vi fant supermann « Ler barna og løper videre for å finne nissene.

Når alle 10 nisser var funnet begynte jobben med å lage grøt til selveste julenissen. På veggen hang tallene 1 til 7. Hver qrkode hadde bilde av noe vi trenger for å lage grøt og hva vi ønsker å ha på grøten når den skal spises.

Så her er det opp til barna og finne ting ute som trengs til å lage og spise grøten. Som ris - salt - melk. smør - kanel - sukker osv..

På tallet 1 var det risgrøt pose som dukket opp. Men hva skulle være ris og hva skulle risen ligge oppi? Eller når melken dukket opp, hva skal være melk?

Mange kreative løsninger ble det. Det var rett og slett gøy å se de løse oppgavene. Når grøten var ferdig, var det å legge den på en talerken. På den siste Qrkoden var det bilde av rosiner. Et barn satt seg i sandkassa og silte sand. De små steinene i silen ble rosiner.

Da var grøten klar til servering til julenissen. Men han dukket ikke opp i dag, så vi satte grøten ved bålhytta vår......

Til uka skal jeg lage en flott rollelek, det gleder jeg meg veldig til. Med bål i hytta, nisser og julemusikk. Så da blir bildet under gjort om til julegata til nissen.

Ha en riktig god helg😊. Under er et eksempel på en nissepost og kokkelering av nissegrøt.


Ta gjerne en kikk på vår julekalender med QR koder og Bee-Bot .176 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page