top of page
 • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Min topp 10 liste over digitale verktøy


Her er lista for sommeren 2020. Den viser hvilket digitale verktøy som blir mest brukt på Andungen Barnehage.

Jeg er veldig opptatt av at det skal være verktøy som vi kan starte og avslutte samme dag. Men har selvsagt prosjekter som varer over lengre tid.


Dette halvåret har jeg benyttet meg av noen nettbaserte programmer, det har vært veldig populært. Ps! Barna står fritt til å velge verktøy.

10. Sphero Bolt. ( Programmering)

Den kula er populær blant noen av barna. Den kan bli programmert på mange ulike måter. Hos meg har vi brukt den i fotballbingen og laget en hinderløype til den. Se når vi laget felles maleri og lekte labyrinten

9. Specdrums

Her kan barna bli den neste Kygo ved å bruke Specdrums .Her har du muligheter til å lage rytmer med to ringer som er plassert på fingrene. Barna kan også lage sitt eget keyboard i ulike farger. Se en film fra da barna lager keyboard i farger.

8 Salaby

Dette programmet kommer jeg til å bruke mye mer dette halvåret.


7. QR-koder

- Du verden!! Dette er gøy og utrolig lærerikt. La barna lage sine egne QR-koder. Eller så kan du lage lærerike arbeidsoppgaver til barnegruppa di. Kjøp denne pakken og du kan sette i gang med å lage mye gøy. Les mine blogginnlegg her.

Hva med å lage Nissebingo?

6. Marbotic

Her har du mye god trening av tall og bokstaver. I tall pakka får du klosser i tall rekken 1 til 10. I bokstav pakka får hele alfabetet i klosser. Klossene brukes sammen med iPad. Her har du mye gøy å velge mellom

 • Tegning

 • Programmering

 • Matematikk

 • Musikk

Jeg har skrevet mye om Osmo i bloggen min. Ta en kikk her og se om dette er noe du syntes er spennende.


4. Puppet Pals HD Direcktor Pass

Kan virkelig anbefale denne appen til 55 kr. Her kan du lage et digitalt dukketeater. La barna ta bilder av ting de lager, tegner eller bare bruke seg selv. I løpet av kort tid kan barna vise filmen til dem som har lyst å se den. Se eksempler her.3. Bee-bot og Blue-bot

En morsom robust robot. Enkel å programmere ved å trykke på knappene. Barna oppdager sammenhengen mellom årsak og virkning, trener oppfølging og kontroll. Har laget 4 ulike sertifikater til barna. Så her kan de øve seg på ulike nivåer. Alle får med seg sertifikatet med seg hjem.

Les mer om roboten her.

2. Book Creator

Book Creator er en fantastisk app. En blank bok ligger klar for at barna skal lage sin egen digitale bok. Les mine innlegg her. I november 2019 ble jeg Book Creator ambassadør.

Appen er meget enkel å bruke og gir fine bøker som resultat. Den har muligheter som gjør den ideell til bruk i barnehage og skole.

 • Bilder

 • Tekst

 • Video

 • Tale

 • Musikk

Vi har laget flere dyrebøker i Dyreparken.


1. Skriv og Les (Anbefales)

(Lag egne fysiske eller digitale bøker med tekst, bilder og lyd.


Barna forteller og en voksen skriver ned det de forteller. Barna bruker egne bilder eller bilder fra Pixbay.com


Du kan skrive ut boka som et hefte. Her har du noe av det jeg har jobbet med.

I sommerferien har barna tilgang til programmet, så nå kan de lage bok fra fra ferien og vise den i barnehagen når de kommer tilbake. Det blir spennende å se hvor mange som benytter seg av dette tilbudet.


 

Bruker også følgende verktøy

 • I løpet av høste vil jeg bruke Robo Wunderkind - Barna kan bygge ulike roboter. Jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å være med å teste denne roboten. Så jeg regner med at Mr. Robo kommer inn på listen til jul. Les litt her


 • Har investert i drone, så dette blir gøy. Ut i skogen og måle trær, komme nærmere maurtua osv.. Bildet under er fra Høllen i Søgne, når jeg øvelseskjører😅


 • iMovie: Å lage film sammen med barna er kjempe gøy. I den siste oppdateringen har iMovie gjort det slik at vi har muligheter til å bruke grønn/blå skjerm. Film barna foran en blå eller grønn bakgrunn. Legg på den bakgrunnen du ønsker. Jeg har ikke skrevet så mye om dette, men har brukt det litt med barna. Appen er gratis til alle som iPad/ iPhone/Mac.

 • Creaza: Dette er også et nettbasert program, som jeg holder på med å bli bedre kjent med. Lag tøffe animasjon filmer og ulike tema. Har et suverent podcast program. Dette har jeg brukt en del.


Ha en toppers sommerferie😊 mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide238 visninger0 kommentarer

留言


bottom of page