top of page
 • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Disse appene bruker IKT og Lek

Oppdatert: 4. apr. 2021

Det finnes mange apper som er gode til å bruke med barna. Her kommer en liten oversikt over de jeg bruker mest. Appene er ikke rangert etter hvor mye jeg bruker dem.


Det er enkelt å lage bøker med appen, og bøkene kan inneholde:

 • Bilder

 • Tegninger

 • Tekst

 • Video

 • Lyd

Fra bloggen min om Book Creator


 • Lag en skisse (storyboard) på forhånd. 

 • Bestem hvor mange og hvilke scener og karakterer som skal være med. 

 • Skriv manus på forhånd til hver scene. 

 • Velger du å bruke egne bilder som bakgrunn kan det være greit å avklare det på forhånd. 

 • Du kan også ta bilder av hva som helst og bruke dem i fortellingen for å passe til læringsmål eller barns interesser.

Fra bloggen min om puppet pals


Her kan du lage QR koder på en super enkel måte. Enten om du lager oppgaver til barna eller at barna lager dette selv. Du kan laste dem opp til Onedrive konto - Google disk.

Bildet under er hentet fra da vi lekte røntgen med bamsene.


Om du kobler opp iPad/iPhone til en projektor, kan dere reise avsted hvor dere ønsker. Dette fordi appen kjøre direkte overføring. Dermed kan barna som sitter å ser på skjermen, se at "Ole" er i Afrika. Men ser de ved siden av skjermen, står "Ole" foran en grønn vegg.


Mange barn digger dinosaurer. Med DionsAR kan dere trylle frem mange ulike dinosaurer. Se for deg en lek på gulvet med barnehagens dinosaurer, så kobles en enhet opp til prosjektoren . Og vips det er en levende dinosaur blant lekene som spiser, sover og kan slåss. Bruk gjerne AR briller.


Her kan barna lage sine egne animasjons filmer. Hva med å lage en liten film med lego? Hos meg er dette populært. Tenk å se sin egen lego bil kjører av sted, eller legofigurer beveger seg. Les en liten sak på det her


Her finnes det mange flotte bøker å velge mellom. Denne appen bruker jeg like mye ute som inne. Barna digger den. Enten leser jeg fra den eller vi hører på den som lydbok.


Her kan barna programmere Marco til å bevege seg i hans univers. Ved å koble opp appen til smartboard, kan flere jobbe sammen.


Dette musikkprogrammet er kjent for dem fleste. Syng inn sanger og legg på musikk. Eller bare velg ulike instrumenter og lag den musikken dere ønsker. Her er en eldre sak.


Reis rundt i den store verden. Kanskje kan barna vise hvor de bor?


To apper som hører sammen. Språk i sammenheng (Bøker): Hver komponent er laget for å inspirere barna til språklig aktivitet, samtale og refleksjon. Barna inviteres inn gjennom fortellingen, der handling, karakterer og illustrasjoner er knyttet opp mot barns daglige liv.

Lek en fortelling: Her kan du bruke figurene i Språk i sammenheng og lage din egen historie. Det er litt som i Puppet Pass, et lite digitalt dukketeater.


Gøy og enkel videoredigering. I år kom iMovie med greenscreen, noe som gjør appen enda bedre og gøyere. Kan brukes feks sammen med iStopMotion. I løpet av 2021 vil jeg sette opp inspirasjonskurs med iMovie og iStopMotion.


Lag podcast med barna. Har jobbet litt med det. I løpet av høsten, når alle tillatelser er i boks, vil jeg bruke dette sammen med barna. Jeg har brukt appen til å lage lydbok av bøkene barna har laget i Skriv og les.Comments


bottom of page