top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Hakkebakkeskogen - Vi leker oss innover i prosjektet

Oppdatert: 6. feb. 2022

Da var jula og Ekornskogen ryddet bort og et nytt prosjekt er klart for å se dagens lys på Andungen Barnehage.

Men hva skal vi bygge? Vi lot barna komme med sine ønsker. Det ble ei liste på 10 forslag. På samme måte som vi gjorde med Ekornskogen, ble det håndsopprekking på hvilke fire forslag som skulle være med på valg.

Etter at jeg hadde presentert og friska opp de 4 utvalgte, var det å rulle ut den rød løper. For det må jo være stil over noe så viktig. Inne på valglokalet, lå det bilder av by/skog som barna hadde valgt som alternativer i valget.

Det ble et tett valg, der Hakkebakkeskogen gikk av med seieren. Med kun 1 stemme. På forhånd hadde vi blitt enig om at hvis det ble uavgjort, kunne vi lage flere byer på samme bord.

Når man er i Hakkebakkeskogen i Kristiansand, så kan man ta toget rundt i skogen til de ulike eventyrfigurene. Dette har vi også gjort i vår by. Vi har laget en kjørebane til Bee-Bot og Blue-Bot med ispinner.

Barna var med å stiftet ispinnene fast, sammen med en voksen. Det var som å bygge en liten terrasse😊

Da var det ut i skogen for å finne litt stokker, som vi kunne bruke som hus til skogen. Vi brukte litt fra Ekornskogen, men trengte litt mer enn det vi hadde. Så da var det frem med sagen. Vi brukte målbånd for å bli litt kjent med tall og for at vi skulle få like lengder på stokkene.

Når stokkene var kommet inn i barnehagen, var det frem med drillen for å monter de ulike husene og Klatremus sitt tre.

Etter at husene og banen var på plass, plukket vi mye mose som vi har lagt rundt i Hakkebakkeskogen.

Selvsagt har vi vår egen mose vanner, ellers så blir jo mosen brun og dyrene som kryper rundt i skogen vil dø.


"Kjellis, Hakkebakkeskogen er jo ekte, det lever jo dyr i mosen" En edderkopp og munkelus ble funnet.

I samlingsstunden brukte vi mikroskopet for å se om munkelus eller edderkoppen tittet frem. Til stor jubel hos barna fikk vi se noen munkelus krype nedi mosen. Spennende.

På husene henger det en QR-kode, med link til sangen til figurene. QR-kodene er laget av noen barn og oss voksne. Svært populært å scanne.

Vi er enda ikke ferdig med prosjektet, vi vil lage en rød tråd i hele prosjektet. Er så heldig og har en kollega som er sykt flink til å tegne og male. Målet er å få skikkelig helhet på prosjektet: Hakkebakkeskogen


  • Dukketeater

  • Scene for skuespill

  • Den digitale og analoge hakkebakkeskogen

  • Huset til Bakemester Harepus.

Jeg var litt spent på om Bee-Bot & co ville greie å kjøre på ispinner. Men det var ingen problem. Så nå telles det og programmeres bort til ulike husene.


Er dette en fin måte for synshemmede å telle antall ruter? Om 15 pinner er et trykk. Dette vil jeg finne ut av.

Skal lage små plakater, der det viser antall trykk for å komme bort til de ulike husene. Så for jeg se om det fungerer. Har valgt å prøve uten malte ruter denne gangen.

Vi har også vært super heldig med at vi har noen kjente som jobber i dyreparken. Vi fikk tilsendt en stor pakke med masse spennende ting fra Hakkebakkeskogen. Den åpnet vi i samlingsstunden. Stas🤩

Selvsagt har barna lekt at de har vært inne i Hakkebakkeskogen. Ved hjelp av green screen og appen DO INK, blir dette veldig kult.

Når Hakkebakkeskogen prosjektet er ferdig, tar vi med oss den fine leken og leker oss inn i et annet spennende prosjekt. Takk for at du leste dette.

Ta kontakt for inspirasjonskurs

Mvh

Kjellis


Comments


bottom of page