top of page
 • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

IKT og lek - Topp 10 liste for vinteren 2019

Denne lista viser hva jeg har jobbet med og fungerte godt sammen med barna det siste halvåret. Alt som står på lista er gode digitale verktøy. Har du lyst å komme med ei liste? Ta gjerne kontakt.

La det være sagt med en gang: Det finnes masse bra der ute, som jeg ikke har testet ut.

10. iMovie

Å lage film sammen med barna er kjempe gøy. I den siste oppdateringen har iMovie gjort det slik at vi har muligheter til å bruke grønn/blå skjerm. Film barna foran en blå eller grønn bakgrunn. Legg på den bakgrunnen du ønsker. Jeg har ikke skrevet så mye om dette, men har brukt det litt med barna. Appen er gratis til alle som iPad/ iPhone/Mac.

9. Marbotic

Her har du mye god trening av tall og bokstaver. I tall pakka får du klosser i tall rekken 1 til 10. I bokstav pakka får hele alfabetet i klosser. Klossene brukes sammen med iPad. Prisen her er fra 700kr og oppover.

8. Osmo

Her har du mye gøy å velge mellom.

 • Tegning

 • Programmering

 • Matematikk

 • Musikk

Jeg har skrevet mye om Osmo i bloggen min. Ta en kikk her og se om dette er noe du syntes er spennende. Dette koster fra 700 kroner og oppover.7. Har du laget Podcast i barnehagen? Det har jeg prøvd meg på sammen med barna og litt på egen hånd. Har ikke publisert noe enda, men det kommer. Vil gjerne bli flinkere til dette, så om du har tips og råd om hvordan lage en god podcast med barn. Ta kontakt her. Jeg bruker programmet Anchor


6. Dash

En robot som er spekket med gøye og spennende ting. Dette gjør Dash til et fantastisk og lærerikt arbeidsverktøy. Kanskje litt krevende for barnehager, for skoler; Løp og kjøp!!.


Til barnehage bruk:

Anbefaler måle opp og tegne en løype med ulike ruter. Plott inn antall cm på rutene. Alt dette kan du lage sammen med barna. Barna plotter cm videre inn i Dash appen. Den vil da kjøre deres egenproduserte løype. Se her.

I skrivende stund prøver jeg og noen barn på å bli kjent med xylofon noter. For dette kan dash spille på. Skal komme med en liten videosnutt i løpet av desember.

5. QR-koder ca 75 Kr

- Du verden!! Dette er gøy og utrolig lærerikt. La barna lage sine egne QR-koder. Eller så kan du lage lærerike arbeidsoppgaver til barnegruppa di. Kjøp denne pakken og du kan sette i gang med å lage mye gøy. Les mine blogginnlegg her.


Et lite tips:

Hva med å lage til og fra lapp med QR kode på. Så kan de som pakker opp pakken scanne koden og se hvordan denne gaven har blitt til. Selvfølgelig kan man bare ta bilde og legge ved. Men la barna lage sin egen kode av bildet eller filmen sin.


4. Sphero Bolt. ( Programmering)

Den kula er populær blant noen av barna. Den kan bli programmert på mange ulike måter.


Mange ulike måter å bruke den på:

Hos meg har vi brukt den i fotballbingen og laget en hinderløype til den. Se når vi laget felles maleri og lekte labyrinten

3. Book Creator

Book Creator er en fantastisk app. En blank bok ligger klar for at barna skal lage sin egen digitale bok. Les mine innlegg her. I november ble jeg Book Creator ambassadør.

Appen er meget enkel å bruke og gir fine bøker som resultat. Den har muligheter som gjør den ideell til bruk i barnehage og skole.


 • Bilder

 • Tekst

 • Video

 • Tale

 • Musikk

2. Puppet Pals HD Direcktor Pass

Kan virkelig anbefale denne appen til 55 kr. Her kan du lage et digitalt dukketeater. La barna ta bilder av ting de lager, tegner eller bare bruke seg selv. I løpet av kort tid kan barna vise filmen til dem som har lyst å se den. Se eksempler her.


1. Bee-bot og Blue-bot ca 1000kr

En morsom og robust barnerobot. Enkel å programmere ved å trykke på knappene. Barna oppdager sammenhengen mellom årsak og virkning, trener oppfølging og kontroll. Jeg bruker bokstaver og tall og mye mer når jeg jobber med disse programmerings dyrene.


Forskjellen mellom Blue og Bee er at det går ann å koble Blue-Bot til iPad med blåtann. Se fra bloggen min her.

Så kan du lage eller kjøpe en tilhenger til datadyrene. Se her

Specdrums

Kan også anbefale Specdrums .Her har du muligheter til å lage rytmer med to ringer som er plassert på fingrene. Barna kan også lage sitt eget keyboard i ulike farger. Se en film fra da barna lager keyboard i farger.

Skulle jeg valgt 2 - 3 ting fra lista, ville jeg valgt:

 1. Book Creator

 2. Puppet Pals

 3. QR-koder

Pris på appene: Totalt ca 150kr


Ta kontakt for inspriasjonskurs. Se mer info her


Mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

136 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page