top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Slik ser topp 10 listen ut nå - Digitale verktøy sommeren 2019

Oppdatert: 18. jul. 2019

I desember satte jeg opp en topp 10 liste over det digitale verktøy. Det illustrerer hva som fungerer i min barnegruppe. Nå har det gått en stund, og noen forandringer har det blitt. Nytt nå er at jeg har laget 2 ulike lister, som begge tar utganspunktet i at arbeidsplassen har en iPad.



  • Topp 10 liste for digitale utstyr verdi fra 55 kr - 3500kr

  • Topp 5 liste for digitalt utstyr for 100 kr og nedover.

Har du kun tilgang på iPad, så er det kjempe gøy det også. Ta en tur ut med barnegruppa og la dem ta bilder. Se bildene sammen etter turen og gode samtaler blir det garantert. Har du muligheter til å se bildene på storskjerm, er jo det en fordel.


Da kommer min liste for utstyr som koster fra 55kr til 3500kr


10. Adobe ( Første året : 12 måneder x 190kr)

Dette er en veldig god pakke som inneholder masse spennende programmer til telefon og datamaskin. Vil du lære barna å redigere bilder på en kjempe enkel måte? Da har Adobe Photoshop Mix til iPad og iPhone. Den har alt du trenger til å bruke sammen med barna eller bare til deg selv. Den koster for lærere 199kr i måneden. Les mer på Adobe her



Barna lager figurer fra Hakkebakkeskogen i modellkit. Etterpå tar de bilder av figuren sin og redigerer det inn i vår egen hakkebakkeskog.

9. Osmo

Her har du mye gøy å velge mellom.

  • Tegning

  • Programmering

  • Musikk

  • Matematikk

Jeg har skrevet mye om Osmo i bloggen min. Ta en kikk her og se om dette er noe du syntes er spennende. Dette koster fra 700 kroner og oppover.


Osmo har mye gøy å tilby.

8. iMovie

Å lage film sammen med barna er kjempe gøy. I den siste oppdateringen har iMovie gjort det slik at vi har muligheter til å bruke grønn/blå skjerm. Film barna foran en blå eller grønn bakgrunn. Legg på den bakgrunnen du ønsker. Jeg har ikke skrevet så mye om dette, men har brukt det litt med barna. Appen er gratis til alle som iPad/ iPhone/Mac. Jeg vil bruke dette mye til høsten. Kanskje lage barne- tv med barna?


iMovie har kommet med greensreen funksjon i appen.

7. Sphero Bolt. ( Programmering)

Den kula er populær blant noen av barna. Den kan bli programmert på mange ulike måter.


Dypp den i maling og programmer kula til å kjøre på et stort ark. Og vips, et kunstverk er laget.


Sphero Bolt passer nok best i skolen. Hos meg har vi brukt den i fotballbingen og laget en hinderløype til den. Vi har fjernstyrt den som en fjernstyrt bil via iPad. Pris ca 1800kr for 1 kule.



6. Marbotic

Her har du mye god trening av tall og bokstaver. I tall pakka får du klosser i tall rekken 1 til 10. I bokstav pakka får hele alfabetet i klosser. Klossene brukes sammen med iPad. Prisen her er fra 700kr og oppover.



5. Puppet Pals HD Direcktor Pass

Kan virkelig anbefale denne appen til 55 kr. Her kan du lage et digitalt dukketeater. La barna ta bilder av ting de lager, tegner eller bare bruke seg selv. I løpet av kort tid kan barna vise filmen til dem som har lyst å se den. Se eksempler her.



4. Bee-bot og Blue-bot ca 1000kr

En morsom og robust barnerobot. Enkel å programmere ved å trykke på knappene. Barna oppdager sammenhengen mellom årsak og virkning, trener oppfølging og kontroll. Jeg bruker bokstaver og tall og mye mer når jeg jobber med disse programmerings dyrene. Forskjellen mellom Blue og Bee er at det går ann å koble Blue-Bot til iPad med blåtann. Se fra bloggen min her.



3. Dash ca 1800kr ( Programmering)

En robot som er spekket med gøye og spennende ting. Dette gjør Dash til et fantastisk og lærerikt arbeidsverktøy. Kanskje litt krevende for barnehager, for skoler; Løp og kjøp!!.

Til barnehage bruk:

Anbefaler måle opp og tegne en løype med ulike ruter. Plott inn antall cm på rutene. Alt dette kan du lage sammen med barna. Barna plotter cm videre inn i Dash appen. Den vil da kjøre deres egenproduserte løype. Se her.



2. QR-koder ca 75 Kr

- Du verden!! Dette er gøy og utrolig lærerikt. La barna lage sine egne QR-koder. Eller så kan du lage lærerike arbeidsoppgaver til barnegruppa di. Kjøp denne pakken og du kan sette i gang med å lage mye gøy. Les mine blogginnlegg her.



1. Book Creator 55kr

Book Creator er en fantastisk app. En blank bok ligger klar for at barna skal lage sin egen digitale bok. Les mine innlegg her.

Appen er meget enkel å bruke og gir fine bøker som resultat. Den har muligheter som gjør den ideell til bruk i barnehage og skole.


Book Creator har mulighet for å sette inn:

  1. Bilder

  2. Tekst

  3. Video

  4. Tale

  5. Musikk


Håper du fant noe du kan bruke i din barnegruppe. Har du gode tips, som du bruker i din barnegruppe? Send meg ei liste, så kan du dele det her. Post@iktoglek.com


Trenger dere et spark til å komme igang?


Under 100 kr:


5. Run Marco (Har skrevet litt her)


Har du lyst å skrive en topp 10 liste? Ta kontakt: post@iktoglek.com




Mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide


Se gjerne intervjuet fra da Statped var på besøk hos meg:











354 visninger0 kommentarer
bottom of page