top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Vi lekte gjemsel i Kardemomme by - Ozobot

Oppdatert: 9. apr. 2023

Innbyggerne i Kardemomme by fikk besøk

I dag fikk Ozobot lov å låne byen av Bee-Bot. Innbyggerne hadde en kjempe fin dag. Rundt i byen ble de jaget av Ozobot, utkledd som en påskekylling. Så kan det diskuteres om undertegnende er flink i forming.

Trebrikker

Leken var av det enkle slaget at barna gjemte innbyggerne i Kardemomme by. Men dette var utrolig gøy for liten og stor. Trebrikkene ble gjemt under løva, på hjørnet til Politimester Bastian osv.

Ozobot

Ozobot er en liten robot som barna programmerer med å tegne streker med tusj i ulike farger. I denne leken var det bare en svart strek rundt i hele Kardemomme by. Ozobot kjører rett frem når den registrer svart strek. Og siden det var streker på kryss og tvers, var det et usikret hvor roboten tok veien.

Kommentator

For å gjøre leken ekstra gøy, var jeg en kommentator under hele leken. Det bidro til at barna giret seg ekstra opp og hadde en gøy opplevelse med den analoge og digitale leken.

Under leken sto KITT å heiet på, utkledd som Tante Sofie og Påskekylling. Bee-Bot var bare et stort glis.

Så jeg tror gjengen fra Kardemomme by vil bli glad når Ozobot kommer tilbake etter påske, da uten den skremmende påskekyllingen. Da for vi gå på McDonald's å hente ketchup korkene, de er perfekte til Ozobot. Og da kan barna lage noe gøyalt noe. Inntil da, for gjengen i Kardemomme By vente på det neste vesenet som møter dem.


 

Inspirasjonskurs? Ta kontakt her


45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page