top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Politimester Bastian og gjengen er tilbake

Oppdatert: 12. mar. 2023

Kardemomme by historien er en stor favoritt hos meg. Sikkert litt pga at jeg selv jobbet der som trikkefører Syversen, for 30 år siden.

Vi har bygget byen en gang tidligere, så her er det gjenbruk og litt nytt. Bildene på husene har barna tatt selv, sist gang vi bygget byen.

Treklossene som er hus, er halvparten av husene til bamsebyen, grønnetanker, glade barn. Det er bare å snu plata til kardemomme by og vips bamsebyen er der og husene står på et lager.

Innbyggertallet for stort i Kardemomme by?

Jeg har en flink kollega som virkelig kan tegne. Så ho har tegnet Tante Sofie & co på små trebrikker. Dette inspirerte barna til å øke innbyggertallet til det dobbelte og vel så det.


"Snakker vi om at Kardemomme by må slå seg sammen med nabo kommunen? " Som er Hakkebakkeskogen. Jeg tror nok sjefa i Kardemomme by, som er Tante Sofie, nekter dette.

I byen er menneskene selvforsynt på ulike urter, som er plantet i Hydroponisk dyrking. Plantene er etterhvert satt over i noen potter i kardemomme by.

Det er ikke bare trebrikker som bor i byen, men vi har roboten Kitt som barna kan synge inn på. Jeg bruker stadig mine kollegaer til noe, så denne kollegaen har strikket ulike uniformer til Kitt. Her utkledd som tante Sofie.

Trikkefører Syversen har fått seg en fin trikk i vår by. Cubetto får akkurat plass i byen.

Ved å ha de riktige bildene på husene, er det lett for barna å kjenne seg igjen. Som her, der en stolt Politimester Bastian står i givakt for fotografen. Og da ser at en diger bie komme mot han. Tenker han er litt redd, et monster som er kommet inn i byen hans?

I vår Kardemomme by er det også trikkeskinner. Det er firkanter på 15cm med trikkeskinner i midten. Så om barna vil programmere Bee-Bot eller Cubetto til pølsemakeren, er det bare å telle antall ruter og programmere robotene.

På noen av husene er det limt en qrkode, med sang til de ulike figurene. De er linket til spotify. Så her kan barna scanne så mye de ønsker. Etterhvert som barna kan sangene godt, er det frem med greenscreen, så kan de leke at de synger i vår Kardemomme by.

Selvfølgelig har vår by også torvet, hvor det er kardemomme fest. Enten om barna har sunget inn på Kitt, eller at vi synger når vi styrer trebrikkene. Sang blir det.

Kardemomme boken

Jeg syntes det er ekstra gøy å lese boka og ved siden av byen. Da kan vi kikke på konkreter og føle av vi nesten er i byen. Mer om det i et eget blogginnlegg.

Byen vår er som sagt akkurat ferdig, så her kommer det til å bli mye gøy lek. En fin måte å blande det digitale og analoge.

Ønsker du inspirasjonskurs? Ta kontakt her

Ha en fin dag og legg gjerne igjen en kommentar i kommentar feltet, om du likte dette. 🌞


Mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide

107 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page